Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Οι πρώτες μου πάνινες κούκλες

Μετά από αρκετό καιρό απουσίας από το blog μου είμαι και πάλι εδώ με πολλά νέα! Για αρχή θα σας μιλήσω για 2 δημιουργίες που ειλικρινά μου έκλεψαν την καρδιά!


Η ιδέα να φτιάξω πάνινες κούκλες ήταν κάτι που σκεφτόμουν αρκετό καιρό, αλλά δεν το τολμούσα! Δεν μου είχε δοθεί, βλέπετε, η κατάλληλη ευκαιρία! Μέχρι που μια γλυκιά μανούλα ήθελε δύο πάνινες κούκλες για το στολισμό της βάπτισης των δίδυμων μωρών της! Συζητήσαμε τα διαδικαστικά, επιλέξαμε τα σχέδια, αγοράστηκαν τα υφάσματα και τα υπόλοιπα υλικά και στρώθηκα στη δουλειά! Σ' αυτό το σημείο βέβαια να σημειώσω ότι αν δεν είχα την πολύτιμη βοήθεια της μητέρας μου, που έχει γνώσεις ραπτικής (με πτυχίο, παρακαλώ), πιθανόν να μην είχα καταφέρει τίποτα! Επίσης να αναφέρω ότι τα πατρόν και τις οδηγίες για τις κούκλες τα βρήκα εδώ, αν και σε μερικά σημεία εφάρμοσα άλλη τεχνική! 

Έτσι λοιπόν μετά από αρκετή κούραση και ξενύχτι ένας μικρός κύριος και μια μικρή κυρία ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν για τους λιλιπούτειους παραλήπτες τους! Πώς σας φαίνονται;










Να ευχαριστήσω τη μητέρα για τις φωτογραφίες που μου έστειλε με τον εξωτερικό στολισμό της εκκλησίας με κεντρικούς πρωταγωνιστές τις δύο πάνινες κούκλες!

Ο εξωτερικός στολισμός της εκκλησίας με κεντρικούς πρωταγωνιστές τις δύο πάνινες κούκλες!

Κλείνοντας ευχαριστώ και πάλι τη γλυκιά μανούλα για την εμπιστοσύνη της και της εύχομαι να είναι γερά και καλότυχα τα νεοφώτιστα μωρά της! 

6 σχόλια:

  1. είναι υπέροχες!!!
    σίγουρα άξιζαν τον κόπο που έκανες.

    έχω αποτολμήσει να φτιάξω και πάνινες και πλεκτές κούκλες, αλλά ακόμα είμαι σε "νηπιακό στάδιο"- πάντως τα παιδιά μου τις χαίρονται και τις αγαπούν πολύ, αφού τις έφτιαξε η μανούλα :)

    Να ζήσουν τα νεοφώτιστα, πάντα με υγεία και χαρά

    Αλεξία
    https://momyof6.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες, Αλεξία, στο blog-οσπιτάκι μου! Όντως είναι πολύ ευχάριστο συναίσθημα να ανταμοίβεται ο κόπος σου όχι τόσο από οικονομική άποψη αλλά κυρίως από ηθική! Ιδίως όταν πρόκειται για μικρά παιδιά και δη τα δικά σου παιδιά η χαρά είναι διπλή! Δεν έχω επιχειρήσει ποτέ να κάνω κάποιο πλεκτό κουκλάκι (ξέρω μόνο 1-2 βασικές πλέξεις όλο κι όλο) αλλά η μητέρα μου κατέχει και από πλέξιμο, οπότε ίσως την πείσω να το προσπαθήσει! Ευχαριστώ για το σχόλιό σου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Μαράκι είναι πραγματικά υπέροχες οι κούκλες σου! Φαίνεται ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, μπράβο σου! Πάντα τέτοια σου εύχομαι, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, Μαράκι! Έβαλα τα δυνατά μου για να γίνουν όσο πιο καλές γινόταν και χαίρομαι που σου άρεσαν! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Είναι πολύ όμορφα τα κουκλάκια
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...