Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Οικολογικό πρωτομαγιάτικο στεφάνι από εφημερίδες!

Παραμονή Πρωτομαγιάς σήμερα με τον καιρό να είναι μία έτσι και μία αλλιώς! Ξεκίνησα λοιπόν το πρωί να φτιάξω ένα οικολογικό στεφάνι από εφημερίδες ενόψει Πρωτομαγιάς! (Ξέρω ξέρω, θα μου πείτε ότι κανονικά έπρεπε αύριο να το φτιάξω, αλλά μιας και θέλει μια σχετική προεργασία αλλά και προκειμένου να τραβήξω φωτογραφίες με την ησυχία μου για τη συγκεκριμένη ανάρτηση, αποφάσισα να το φτιάξω σήμερα). Πάμε να δούμε βήμα βήμα τη διαδικασία!


Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
  • μία εφημερίδα
  • ένα μεγάλο στεφάνι από φελιζόλ (διαστάσεις 22 εκ.)
  • υφασμάτινες κορδέλες (εγώ διάλεξα φούξια πουά και λαχανί πουά)
  • ψαλίδι
  • παιδικό ψαλίδι ζιγκ ζαγκ για χαρτιά (προαιρετικά)
  • υγρή κόλλα τύπου UHU

Αρχικά παίρνουμε 2 φύλλα από την εφημερίδα και στο μεγαλύτερο μήκος τους κόβουμε λωρίδες 3 εκ. Αν χρειαστούμε περισσότερες λωρίδες κόβουμε κι άλλες.
.

Στη συνέχεια τοποθετούμε λίγη υγρή κόλλα σε ένα σημείο του στεφανιού και αρχίζουμε να τυλίγουμε μία λωρίδα της εφημερίδας γύρω από το στεφάνι. Φροντίζουμε να καλύπτουμε κάθε φορά την προηγούμενη στροφή για να είναι πιο σταθερή η λωρίδα. 


Όταν τελειώσει η πρώτη λωρίδα κολλάμε στο τέλος της πρώτης τη δεύτερη λωρίδα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του στεφανιού.


Έπειτα βάζουμε 3-4 φύλλα εφημερίδας το ένα πάνω στο άλλο και κόβουμε με ζιγκ ζαγκ ψαλίδι (μπορείτε να το βρείτε σε βιβλιοπωλεία, δεν κοστίζει πολύ) ή με απλό ψαλίδι κύκλους σε 6 διαφορετικές διαστάσεις: 8 / 7,5 / 7 / 6,5 / 6 και 5,5 εκ. 



Για να φτιάξουμε λοιπόν τα πέταλα του λουλουδιού παίρνουμε και τις 6 διαφορετικές διαστάσεις των κύκλων και τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με τον μικρότερο κύκλο να είναι πάνω πάνω.


Διπλώνουμε όλα τα πέταλα στη μέση (δηλαδή σε ημικύκλιο) και μετά πάλι στη μέση (δηλαδή σε τέταρτο) και κόβουμε περίπου μισό εκατοστό από την άκρη τους με το απλό ψαλίδι, ώστε να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα.



Παίρνουμε στη συνέχεια 4 λωρίδες εφημερίδας και τις στρίβουμε όλες μαζί, ώστε να προκύψει ένα μεγάλο κλωνάρι. Περνάμε την μία άκρη του κλωναριού μέσα από το άνοιγμα στο κέντρο του πρώτου λουλουδιού και τη στερεώνουμε πάνω στο στεφάνι με λίγη κόλλα. Επίσης στερεώνουμε και το λουλούδι με κόλλα πάνω στο στεφάνι. Μετά με το απλό ψαλίδι κόβουμε κάθετα περίπου μέχρι τη μέση σε 8 σημεία τα πέταλα για να γίνουν πιο φουντωτά!


Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα λουλούδια περνώντας κάθε φορά το κλωνάρι μέσα από το άνοιγμα στο κέντρο του λουλουδιού, αφού πρώτα διπλώσουμε λίγο το κλωνάρι σχηματίζοντας μια γωνία. Στερεώνουμε επίσης κάθε φορά το λουλούδι πάνω στο κλωνάρι και το κλωνάρι πάνω στο στεφάνι με λίγη κόλλα.



Στο τέλος κόβουμε 40 εκ. από την φούξια κορδέλα, την περνάμε μέσα από το στεφάνι και κολλάμε τις δύο άκρες της με υγρή κόλλα. Επίσης κόβουμε 45 εκ. από την λαχανί κορδέλα και την δένουμε πάνω στη φούξια κορδέλα σχηματίζωντας ένα φιόγκο. Έτοιμο λοιπόν το πρωτομαγιάτικο στεφάνι μας! (Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί άνετα να γίνει και με χρωματιστά χαρτιά γκοφρέ, ιδίως αν θέλετε να το φτιάξετε παρέα με παιδιά! Πάντως αυτό που έχω φτιάξει με εφημερίδα δεν είναι μόνο για Πρωτομαγιά, αλλά μπορεί στη συνέχεια να διακοσμήσει μια άδεια γωνία του σπιτιού όλο τον χρόνο!). 




Καλή Πρωτομαγιά σε όλους και καλές εξορμήσεις στη φύση αν φυσικά είναι σύμμαχος κι ο καιρός! Και επειδή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια απλή γιορτή της άνοιξης, όπως ίσως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά είναι μέρα μνήμης κλείνω την ανάρτησή μου με αυτό το μουσικό κομμάτι:




(Mε αυτή την ανάρτηση συμμετέχω στο Link party week #11 του Craftaholic)

19 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα! Μπράβο! έρχομαι από το πάρτυ του craftaholic!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για εφημερίδα είναι πολύ όμορφο στεφάνι!!!!
    Καλή πρωτομαγιά να έχουμε!!!
    link party craftaholic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Πρωτομαγιά! Ναι όντως έγινε πολύ ωραιότερο απ' ο,τι φανταζόμουν! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  3. Φοβερή κατασκευή!!!! Καλώς σε βρήκα κιόλας!!!
    Σε βρήκα από το Link party του Craftaholic!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όμορφη η ιδέα σου! Με τα παιδιά όμως δύσκολο να το επιχειρήσω... ίσως του χρόνου! Ήρθα από το Link Party του Craftaholic! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσα ίσα αν τα παιδιά είναι στη νηπιακή ή παιδική ηλικία μπορούν να απασχοληθούν κόβωντας την εφημερίδα με παιδικά ψαλιδάκια! Το μόνο αρνητικό είναι μετά το μάζεμα των κομματιών που περισσεύουν! Εγώ έκανα την κατασκευή στη βεράντα αλλά είχα την ατυχία να φυσάει δυνατός αέρας και καταλαβαίνεις τι έγινε!

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφο!Ήρθα από το Link Party του Craftaholic!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφο έγινε και σχετικα ευκολο σαν κατασκευη!!!καλο μήνα!!!
    Ήρθα απο το Link party tou craftaholic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα! Η κατασκευή δεν είναι δύσκολή, το αντίθετο μάλιστα! Είναι διασκεδαστική! Αρκεί να μη φυσάει δυνατός αέρας αν επιλέξεις τη βεράντα για να το φτιάξεις! Καλώς ήρθες!

      Διαγραφή
  7. Καταπληκτικό έγινε!!!
    Καλό μήνα και καλώς σε βρήκα. Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου, Ελένη! Καλώς ήρθες!

      Διαγραφή
  8. Πανέμορφο έγινε Μαρία! Καλό Πάσχα να χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...