Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Tutorial: πώς να στολίσω μόνη μου πασχαλινή λαμπάδα!

Μεγάλη Τρίτη σήμερα κι έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία για το Πάσχα! Θα σας δείξω σήμερα πώς μπορούμε να στολίσουμε μόνοι μας μια πασχαλινή λαμπάδα για το βαφτιστήρι μας εύκολα και οικονομικά!


Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
  • μία χρωματιστή λαμπάδα (διάλεξα γαλάζια)
  • ένα ξύλινο διακοσμητικό (διάλεξα μια παιδική κρεμάστρα)
  • λεπτή και φαρδιά υφασμάτινη κορδέλα (χρησιμοποίησα 5 mm πορτοκαλί και 17 mm γαλάζια)
  • λευκό βαμβακερό κορδόνι
  • χρωματιστή ποντικοουρά (διάλεξα κόκκινη για να κάνει αντίθεση)
  • υγρή κόλλα τύπου UHU
  • ψαλίδι

Αρχικά μετράμε 10 εκ. από την κορυφή της λαμπάδας και τυλίγουμε από εκεί και κάτω το βαμβακερό κορδόνι πάνω στη λαμπάδα τοποθετώντας την μία άκρη του κάθετα στη λαμπάδα, αφού απλώσουμε λίγη υγρή κόλλα σε εκείνο το σημείο, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Συνεχίζουμε το τύλιγμα του κορδονιού κρατώντας το σφιχτά για να μη χαλαρώνει και αφήνει κενά.


Καλύπτουμε λοιπόν μια επιφάνεια λίγα εκατοστά μεγαλύτερη από το διακοσμητικό που έχουμε επιλέξει. Κόβουμε μετά το κορδόνι με το ψαλίδι και απλώνουμε λίγη υγρή κόλλα πάνω στη λαμπάδα στο σημείο δηλαδή όπου σταματάει η άκρη του κορδονιού. Πιέζουμε την άκρη του κορδονιού πάνω στην λαμπάδα και με το χέρι μας κρατάμε σταθερά για 1-2 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά η κόλλα. 


Στη συνέχεια στερεώνουμε το ξύλινο διακοσμητικό πάνω στη λαμπάδα. Κόβουμε 2 κορδόνια μήκους 20 εκ. το καθένα από την κόκκινη ποντικοουρά. Το ένα κορδόνι το περνάμε μέσα από την υποδοχή που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της παιδικής κρεμάστρας. Το άλλο κορδόνι το περνάμε πιο χαμηλά μέσα από το μεταλλικό σημείο της κρεμάστρας. Δένουμε το κάθε κορδόνι σε έναν σφιχτό κόμπο στην πίσω πλευρά της κρεμάστρας.


Μετά κάνουμε έναν μικρό φιόγκο στο καθένα από τα δύο κορδόνια και κόβουμε με το ψαλίδι τυχόν ατέλειες.


Τέλος κόβουμε 45 εκ. από τη φαρδιά κορδέλα και 40 εκ. από την λεπτή κορδέλα. Διπλώνουμε την κάθε κορδέλα σε σχήμα φιόγκου. Μετά απλώνουμε λίγη υγρή κόλλα πάνω στη φαρδιά κορδέλα και κολλάμε εκεί πάνω την λεπτή κορδέλα. 


Μόλις στεγνώσει η κόλλα κολλάμε τον διπλό φιόγκο με τις κορδέλες πάνω στο βαμβακερό νήμα και η λαμπάδα μας είναι έτοιμη να πάει στον παραλήπτη της! 
Καλό Πάσχα σε όλους!

2 σχόλια:

  1. Πολύ αναλυτικό tutorial ,κι εγώ με τον ίδιο τρόπο στερεώνω τα κορδόνια!Καλώς σε βρήκα,Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθες, Δεσποινάκι! Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...