Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Γεννημένη την 4η Ιουλίου!

Παρά τον γενικό χαμό των τελευταίων ημερών, εμείς έχουμε γενέθλια! Για την ακρίβεια η μικρότερη αδερφή μου έχει γενέθλια! Οπότε έχουμε λόγο να γιορτάσουμε! 

Πηγή / Source

Μη φανταστείς τίποτα σημαντικό! Μια τούρτα της έχουμε κάνει όλο κι όλο. Βλέπεις, από φέτος το Πάσχα έχει μετακομίσει στο σπίτι του αρραβωνιαστικού της και όσο να 'ναι μας λείπει και της λείπουμε, οπότε επιβάλλεται μια τούρτα! Έτσι για το καλό, αλλά και για να μας φτιάξει τη διάθεση και να ξεφύγουμε για λίγο από τις αγωνιώδεις στιγμές που ζούμε αυτήν την εβδομάδα!


Και φυσικά τη διαδικασία της τούρτας την έχω αναλάβει εγώ! Ήθελα όμως αυτή τη φορά να ακολουθήσω μια ασφαλή επιλογή χωρίς εκπλήξεις! Και μια και έχω ιδιαίτερη αδυναμία στις συνταγές της αγαπημένης Αθηνάς Πάνου, κατέφυγα στο site της! Κι έπεσα πάνω στην τούρτα του Καρκίνου: Τούρτα με ινδοκάρυδο, ανανά και λευκή κρέμα για τα γενέθλια των Καρκίνων by Sugarbuzz & Electrolux! Τι χαρά! Μια τούρτα φτιαγμένη ειδικά για τα καρκινάκια με υλικά πολύ εύγεστα και προσιτά (δείτε τη συνταγή εδώ)! Αν και ομολογώ ότι έκανα μερικές μικρές τροποποιήσεις, γιατί δε θυμάμαι αν σου το έχω ξαναπεί, αλλά μου αρέσει να "πειράζω" τις συνταγές και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχω αποτύχει σε τραγικό βαθμό! 

Έτσι αντί για κονσέρβα ανανά, που ζητούσε η συνταγή, έβαλα την ίδια ποσότητα σε τριμμένο καρότο! Γιατί η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξω τούρτα καρότου (εδώ κι ένα χρόνο έχω αρχίσει να φτιάχνω κέικ καρότου με μια πανεύκολη νηστίσιμη / vegan συνταγή που βρήκα στο internet, την οποία έχω επίσης "πειράξει" και γίνεται καταπληκτική! Θα γράψω κάποια στιγμή μια σχετική ανάρτηση.). 


Επίσης αντί για λευκή κρέμα, όπως προτείνει η συνταγή της Αθηνάς, χρησιμοποίησα ένα φακελάκι garni, το οποίο χτύπησα μαζί με 200 γρ. φρέσκο γάλα, 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια το ανακάτεψα με 200 γρ. τυρί κρέμα. Εξάλλου το τυρί κρέμα ταιριάζει ιδανικά με το καρότο! Με αυτήν την κρέμα διακόσμησα το γλυκό και για τελείωμα έριξα χοντροτριμμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα! 


Όσο για τη γεύση της τούρτας είναι αρκετά ελαφριά κι επειδή δεν έβαλα ανανά, έγινε λιγότερο γλυκιά! Αυτό όμως δεν μας ενοχλεί!

Χρόνια πολλά στην αδερφή μου και στα υπόλοιπα καρκινάκια!

6 σχόλια:

  1. Να χαίρεσαι την αδερφούλα σου Μαρία! Πολύ ωραία η τούρτα που της ετοίμασες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόρυ για την αργοπορημένη απάντηση! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, Ελευθερία! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Πολλά γενέθλια σήμερα!! Και ο πατέρας μου έχει γενέθλια σήμερα!! Να την χαίρεστε!! Πολύχρονη, γερή και δυνατή!! πολύ ωραία η τουρτίτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και άργησα να δω τα σχόλια, ευχαριστώ πολύ, Κάλη μου, και χρόνια πολλά και στον πατέρα σου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά ... Να την χαίρεσαι.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...