Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Tutorial: DIY Κάρτα για τη γιορτή της μητέρας!

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα είναι η γιορτή της μητέρας! Οι μητέρες είναι τα μοναδικά πλάσματα που δουλεύουν αδιάκοπα και αγόγγυστα όλη τη μέρα φροντίζοντας τα παιδιά τους χωρίς να γνωρίζουν αργίες και γιορτές, χωρίς ένσημα και ειδικά επιδόματα! Οφείλουμε λοιπόν όλοι εμείς να τιμήσουμε τη συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα και να θυμηθούμε τον άνθρωπο που μας έφερε στη ζωή ανταποδίδοντας με τον τρόπο αυτό στο ελάχιστο όσα κάνει για μας!

Πηγή εικόνας / Source of the photo
Υπάρχει όμως ωραιότερο δώρο από ένα φιλί και μια κάρτα φτιαγμένη από εσάς; Θα σας δείξω λοιπόν τη δική μου πρόταση για χειροποίητη κάρτα για τη συγκεκριμένη γιορτή! 


Τη συγκεκριμένη κάρτα την έφτιαξα μέσω της Ζωγραφικής στον υπολογιστή. Για όσους τυχόν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τη Ζωγραφική θα αναφέρω τα βήματα για να βρείτε αυτό το εργαλείο στον υπολογιστή σας (εγώ έχω Windows 7): Μενού Έναρξη > Όλα τα προγράμματα > Βοηθήματα > Ζωγραφική. Ανοίγει μια λευκή επιφάνεια πάνω στην οποία μπορούμε να σχεδιάσουμε με τη βοήθεια των εικονιδίων που βρίσκονται στην πάνω πλευρά της οθόνης. 


Κάνουμε κλικ στην καρτέλα "Σχήματα", κατεβάζουμε την μπάρα στα δεξιά και επιλέγουμε την"καρδιά" με κλικ. 


Μετά κάνουμε κλικ στη λευκή επιφάνεια και σχεδιάζουμε μια μεγάλη καρδιά σέρνοντας το ποντίκι προς τα δεξιά ή αριστερά και κάνοντας πάλι κλικ για να φύγει το διακεκομμένο πλαίσιο (δεν μας ενδιαφέρει το χρώμα της καρδιάς γιατί στο τέλος θα τη σβήσουμε). 



Γράφουμε στη συνέχεια διάφορες λέξεις σχετικές με τον όρο "μητέρα", όπως τα συναισθήματα που νιώθουμε για αυτήν αλλά και τα χαρίσματα που έχει! Για να γράψουμε τις λέξεις κάνουμε κλικ στο εικονίδιο "Α" από την καρτέλα "Εργαλεία" και μετά επιλέγουμε το επιθυμητό χρώμα κάνοντας κλικ στην καρτέλα "Χρώματα" και μετά κάνουμε κλικ στη λευκή επιφάνεια και γράφουμε τη λέξη. Όσο ακόμη είναι ενεργό το διακεκομμένο πλαίσιο μαρκάρουμε τη λέξη με το ποντίκι και από την καρτέλα "Γραμματοσειρά" επιλέγουμε την "Οικογένεια γραμματοσειρών" και το "Μέγεθος γραμματοσειράς" της λέξης. Μετά κάνουμε κλικ οπουδήποτε στη λευκή επιφάνεια και φεύγει το διακεκομμένο πλαίσιο. Πατώντας το βελάκι πάνω αριστερά αναιρούμε τυχόν επιλογές! 


Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της επιλογής επιλέγουμε την λέξη και τη μεταφέρουμε μέσα στην καρδιά. Τις λέξεις τις τοποθετούμε μέσα στην καρδιά φροντίζοντας να μην πατάνε πάνω στο σχήμα. Επιλέγουμε 3-4 κοντινά χρώματα καθώς και διαφορετικά μεγέθη γραμματοσειράς για να υπάρχει αντίθεση! 


Όταν γεμίσουμε όλο τον χώρο της καρδιάς με λέξεις κάνουμε κλικ στο εικονίδιο της "Γόμας" από την καρτέλα "Εργαλεία" και σβήνουμε την αρχική καρδιά κάνοντας κλικ πάνω της και σέρνοντας προσεκτικά!


Μετά μικραίνουμε περίπου στο μισό την λευκή επιφάνεια με την καρδιά κάνοντας κλικ με τη σειρά στα δύο λευκά τετραγωνάκια που βρίσκονται στην δεξιά και στην κάτω πλευρά της λευκής επιφάνειας και σέρνουμε προς τα αριστερά και προς τα πάνω αντίστοιχα. 


Στη συνέχεια βάζουμε πλαίσιο στην κάρτα μας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "Ορθογώνιο" από την καρτέλα "Σχήματα" και κάνουμε κλικ σε μία άκρη της κάρτας μας και σέρνουμε διαγώνια. Όσο είναι ακόμη ενεργό το διακεκομμένο πλαίσιο επιλέγουμε το χρώμα που θέλουμε να έχει το πλαίσιο και το μέγεθος της γραμμής του πλαισίου κάνοντας κλικ στο "Μέγεθος" από την καρτέλα"Μέγεθος". Μετά κάνουμε κλικ οπουδήποτε στη λευκή επιφάνεια. 


Στο τέλος αποθηκεύουμε τη δημιουργία μας και κλείνουμε τη Ζωγραφική. Ανοίγουμε με διπλό κλικ το αρχείο εκεί που το έχουμε αποθηκεύσει και αν η εικόνα μάς φαίνεται μεγάλη αλλάζουμε το μέγεθός της κάνοντας κλικ στην καρτέλα "Άνοιγμα" και μετά κλικ στο εικονίδιο "Αλλαγή μεγέθους" από την καρτέλα "Εικόνα". Μέσα στο πλαίσιο των pixels σβήνουμε το 100 και βάζουμε μικρότερο αριθμό και μετά κλικ στο ΟΚ και αποθηκεύουμε. Φροντίζουμε πριν αλλάξουμε το μέγεθος της εικόνας να κάνουμε ένα αντίγραφό της για να μην χάσουμε το αρχικό μέγεθος της εικόνας!

Αφού τελειώσουμε με τη δημιουργία της κάρτας μέσω της Ζωγραφικής πρέπει να την εκτυπώσουμε κιόλας! Διαλέγουμε ένα χαρτί πιο χοντρό από το συνηθισμένο απλό αντιγραφικό χαρτί και εκτυπώνουμε την κάρτα μας διαλέγοντας από τις ρυθμίσεις τις κατάλληλες διαστάσεις. (Πρώτα βέβαια την εκτυπώνουμε σε ένα απλό χαρτί για να δούμε πως θα βγει σε διαστάσεις.).


Συνοδεύουμε την κάρτα με ένα χρωματιστό φάκελο ή την τυλίγουμε ρολό και τη δένουμε με μια υφασμάτινη κορδέλα σε ανάλογο χρώμα!

Χρόνια πολλά, μαμά! Σ' αγαπώ πολύ!

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο ταιριαστό μουσικό κομμάτι από το "Μαμά, γερνάω" της Τ. Τσανακλίδου! Απολαύστε το!


Με αυτή την ανάρτηση συμμετέχω στο link party #12 του "Craftaholic"!

15 σχόλια:

  1. πολύ γλυκό!!!!!
    ευχαριστούμε για την ιδέα!!
    από το λινκ πάρτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως, θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες φίλες! Εξαιρετική ιδέα, δεν την είχα σκεφτεί ποτέ! Καλώς σε βρήκα, ήρθα από το πάρτι της Αθηνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρα πολυ ωραια η καρτα που δημιουργησες , μ'αρέσει πολυ!!

    απο το λινκ παρτι της Αθηνας και εγω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στο μπλογκοσπιτάκι μου! Και εμένα μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφη η κάρτα,απλή ,αλλά περιλαμβάνει τόσα πολλά,τόσα συναισθήματα για τις μαμάδες!!!Κλέινεις και με την Τσανακλίδου..τέλεια!!!Από το party του craftaholic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, Ιωάννα μου, όπως το είπες! Ευχαριστώ! Οι μαμάδες εξάλλου δεν περιμένουν από τα παιδιά τους ακριβά δώρα αλλά ακόμη και το πιο απλό που έχει φτιαχτεί όμως με αγάπη είναι το ακριβότερο δώρο του κόσμου!

      Διαγραφή
  5. Πάρα πολύ ωραίο! Μπράβο Μαρία και ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφο!!!... Σε βρήκαμε από το Link party του craftaholic...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...